top of page

Esthetische zonnepanelen en gevelbekleding in één

ENERGIE OPWEKKEN  /  BIPV GEVELS 

Pixasolar is een esthetische gevelbekleding die tegelijk dienst doet als zonnepaneel. Ideaal voor wie op zoek is naar een manier om zonnepanelen te integreren in een project met behoud van de esthetiek en architectuur.

 

Dé oplossing voor projecten waar het dak omwille van oriëntatie, belasting, beschikbare oppervlakte of esthetiek niet geschikt is voor traditionele zonnepanelen.

pixasolar-paneel.png
top
Pixasolar techniek

Het beste uit twee werelden: 
esthetisch, efficiënt en duurzaam

Pixasolar maakt gebruik van kwalitatieve, duurzame monokristallijne zonnecellen met een hoog rendement. De zonnecellen worden ingenieus verwerkt en optimaal geconnecteerd om in alle omstandigheden maximale opbrengst te realiseren. De zonnecellen zijn aan boven- en onderzijde ingesloten in een pakket van gelaagd, thermisch verzegeld PVB-veiligheidsglas.

Pixasolar combineert dan ook het beste uit twee werelden: de meest kwalitatieve en efficiënte monokristallijne zonnecellen met geavanceerde inkjet printtechnologie.

 

Pixacolor-zonnepaneel.png
pixasolar-zwart.png

Bereken hoeveel je kunt besparen met je gevel!

614a63816497862d4fa9cefe_CP Link iMac-p-1080.png
black.jpg

 Vermogen 3.530 kWh/jaar 

 Bespraring 1.129 €/jaar 

Wil je weten hoeveel kWh je gevel op jaarbasis kan opwekken? Benieuwd hoeveel het kost om Pixasolar zonnepanelen op je gevel te voorzien?

 

Bereken in 4 eenvoudige stappen hoeveel je kunt besparen op je elektriciteitsrekening! 

Bekroond design

De Pixasolar zonnepanelen zijn in 2020 bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award “Best of the Best”. Deze award bevestigt het unieke en revolutionaire design van de zonnepanelen met inkjet printtechniek. Daarnaast prijst het ook het innovatieve karakter, de functionaliteit, de kwaliteit én de duurzaamheid van het systeem.

100% maatwerk

Gevels kunnen volledig op maat en naar eigen design worden ontworpen. De keramische inkjet printtechniek maakt het mogelijk om monokleuren of hoge resolutie afbeeldingen op de zonnepanelen te verwerken.

Het Pixasolar gamma is uitgebreid: je hebt de keuze uit talloze monokleuren of texturen zoals beton, natuursteen, hout, marmer, enz. Wil je iets unieks? Dan heb je de mogelijkheid om de panelen volledig naar eigen ontwerp te laten ontwikkelen.

pixa_print-zonnepaneel.png
reddot2020.webp

Snelle en eenvoudige montage

pixamounting_edited.png

In tegenstelling tot traditionele systemen is Pixasolar niet omringd met een aluminium kader. De panelen gaan volledig op in het design van de gevel. De montage gebeurt met subtiele, esthetische glasklemmen in de kleur van de gevelbekleding of aan de hand van een onzichtbaar montagesysteem.
 
Externa biedt niet naast de Pixasolar panelen ook alle montagematerialen en een kant-en-klaar gevelisolatiesysteem aan. Hiermee kunnen efficiënte energiegevels worden gebouwd die tegelijk energie besparen en opwekken.

Full Black
180-200Wp/m2

Pixasolar “Full Black” zonnepanelen behalen met een vermogen tot 200Wp/m² de beste prestaties. Ideaal voor wie naast verfijnde esthetiek ook maximaal rendement beoogt. Het zwartkleurig gehard glas achter de monokristallijne zonnecellen geeft de panelen hun uniforme, minimalistische uitstraling. Het frontglas is volledig transparant waardoor de zonnecellen het daglicht maximaal capteren en optimaal presteren.

black
Pixasolar gamma
color.jpg

Pixacolor
90-160Wp/m2

De meest toegepaste gevelkleuren in de Benelux blijven zwart, grijs en wit. De zwarte en witte zonnepanelen zijn de meest traditionele en neutrale en daarom ook meest toegepast. Wie graag meer kleur in de gevel ziet kan kiezen voor Pixacolor panelen met keramische print. De panelen worden op maat gemaakt en voorzien van de gewenste RAL-kleur. Hoe lichter de kleur hoe hoger het rendement.

lucide.jpg

Pixalucid
90-200Wp/m2

Pixasolar "Lucide" zijn en “Lucide Stripes” zijn semi-transparante zonnepanelen. Pixasolar "Lucide" waarbij de zonnecellen in hun geheel zichtbaar zijn, behalen met 200Wp/m² de beste prestaties. In het "Lucide Stripes" paneel zijn de monokristallijne zonnecellen tussen het glas verwerkt als fijne zwarte lamellen. De panelen zijn 45% transparant waardoor je er perfect doorheen kunt kijken. Het rendement ligt voor deze panelen +- 50% lager 

Pixadesign
90-150Wp/m2

Met Pixadesign kan je je verbeelding de vrije loop laten. De zonnepanelen zijn vermomd als hout, steen, leien of andere texturen. Daarnaast is het ook mogelijk om logo’s of imagobeelden op de panelen te verwerken. Het vermogen van de panelen ligt, afhankelijk van de kleur of tint, tussen 100-150Wp/m².

design.jpg
Pixasolar inspiratie

Inspireer jezelf

Op www.gevel-zonnepanelen.com vind je alle informatie en documentatie van de esthetische zonnepanelen voor gevels.
 
Bezoek zeker ook het Pixasolar inspiratieplatform en laat je inspireren door verschillende projecten en mooie referenties!

  • Instagram
  • Facebook
mac
pixadoc.png

Downloads

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare online documentatie. Op zoek naar andere informatie of documentatie? Check het download center of neem contact met ons op.

Externa documentatie

Externa BIPV brochure

Pixasolar brochure

ext1.png
ext2.png
aes.jpg
Downloads
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page